QRZ callsign lookup:

Nieuws en bijeenkomsten VERON afdeling Wageningen (A43)

 Vallei-ronde PI4WAG/PI4EDE om 20:30uur op 145.250MHz.

 

Op dinsdag 13 september starten we weer met onze clubavonden na het zomerreces. We beginnen het seizoen meteen al met een heel interessante presentatie. Hans Walrecht, vrijwilliger van Aviodrome Lelystad, houdt dan zijn lezing onder het motto ‘De onzichtbare oorlog’. Hij gaat ons het verhaal uit de doeken doen over de radiobundels die de Duitse bommenwerpers geleidden naar de Britse doelen, zoals Knickebein, X- en Y Gerät en wat de Britten er tegenin konden brengen. Er wordt ook getoond hoe de Chain Home zenders en ontvangers werkten en de manier waarop hoogte, richting en afstand van de vijandelijke vliegtuigen werden berekend. Ook de Duitse elektronische oorlogsvoering komt aan bod. De Britse bommenwerpers lijden veel verliezen door de Duitse Kammhuberlinie (of “Himmelbett”) met de Duitse radarsystemen Freya, Würzburg en de Duitse nachtjagers, die met Lichtenstein radar waren uitgerust. En verder wordt het nodige uit de doeken gedaan over de andere radarsystemen en de maatregelen van de tegenpartij.
Verder is er natuurlijk ook weer gelegenheid voor het ruilen van tijdschriften en het ophalen/afgeven van QSL kaarten. Belangstellenden zijn altijd welkom om eens kennis te maken met onze mooie hobby. Kom eens kijken hoe het er op onze gezamenlijke verenigingsavonden aan toe gaat. Op maandag 12 september om 20:30 is er weer de gebruikelijke uitzending van PI4EDE/PI4WAG in de Vallei-ronde op 145.250 MHz.

 Vallei-ronde PI4WAG/PI4EDE om 20:30uur op 145.250MHz.

 

Op de clubavond van  dinsdag 11 oktober gaan we het gezellig maken met een nostalgische uitstalling van amateur radiospullen en ook een verkoping van uw overtollige materiaal. En alsof dat nog niet genoeg is: Geeuwke de Boer, PG3B maakt de resultaten bekend van zijn onderzoekje naar bruikbaarheid van de oplaadbare cellen die de afdeling nog in groten getale op voorraad heeft liggen. En die batterijtjes zullen zeker ook in de verkoping aanwezig zijn, dus kunt u er meteen een flink aantal van inslaan. Kort en goed: we vragen iedereen om eens in zijn shack rond te kijken naar een leuk nostalgisch apparaat of onderdeel om dat te showen in de oktoberavond. En om flink wat overtollige spullen mee te brengen voor onze verkoping.

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com