QRZ callsign lookup:

 

Welkom bij de afdeling Wageningen van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON).

 

 

 

 

 Locatie bijeenkomsten

 

 

De VERON is een landelijke vereniging van gelicenseerde radiozendamateurs en van luisteramateurs. De afdeling Wageningen is opgericht in 1945 en behoort daarmee bij de ‘oudsten’ van de 64 lokale afdelingen in Nederland. Onze leden komen voornamelijk uit de regio's Vallei en Rijn, een gebied liggend tussen de lijnen Wageningen - Renkum - Dodewaard - Tiel - Veenendaal - Ede -Wageningen.

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht verdeling van onze leden (click voor vergroting).

 

 

Bijeenkomsten:

De bijeenkomsten worden samen met de VRZA Zuid Veluwe gehouden op de tweede dinsdag van de maand in de kantine van korfbalvereniging CKV Reehorst, Langekampweg 4 te Ede. Voor een exacte locatie zie de Google Map op de home page (navigatie systemen hebben moeite met het vinden van de juiste locatie). Volg de borden naar zwembad "de Peppel" ga twee keer rechtsaf als je voor het zwembad staat.

Van 19:30 - 20:00u is er gelegenheid voor onderling QSO en uitwisseling van QSL kaarten en tijdschriften. Bij die gelegenheid is de QSL manager aanwezig. Om 20:00 uur begint het officiële programma met doorgaans eerst nieuws van het bestuur, korte technische introducties door eigen leden en daarna een groter onderwerp dat de rest van de avond vult.

Afdelingsronde (Vallei ronde):

De maandag voorafgaand aan de bijeenkomst houden bij toerbeurt PI4WAG of PI4EDE de Vallei ronde om 20:30 uur op 145.250MHz.

QSL manager & tijdschriften:

Op de afdelingsavonden (tweede dinsdag van de maand) kunnen QSL-kaarten worden ingeleverd / opgehaald bij onze QSL-manager Gerrit Plasman (PA3DDP). QSL-kaarten op volgorde van prefix inleveren. Bij een wijziging van uw call laat dit de QSL-manager, DQB en het Centraal Bureau van de VERON Arnhem weten. De tijdschriften uitleen wordt eveneens door onze QSL-manager verzorgd.

Nieuwsbrief:

De digitale nieuwsbrief van de VERON afdeling Wageningen en de VRZA afdeling Zuid Veluwe verschijnt 10x per jaar en is bestemd voor alle leden van beide verenigingen en voor belangstellenden. De nieuwsbrief bevat naast nieuws en wetenswaardigheden, de agenda voor de komende bijeenkomsten en een verslag van de vorige bijeenkomst.

Abonneren of het aanleveren van kopij kan door het sturen van een email naar Rikus van Holland (pd0iaz at pi4wag.nl).

Vereniging:

De VERON is een landelijke vereniging van gelicenseerde radiozendamateurs en van luisteramateurs. De VERON telt op het ogenblik zo'n 8.000 leden die lid zijn van een plaatselijke of regionale afdeling. Er zijn 64 afdelingen, elke met een eigen bestuur. De afdelingen worden vertegenwoordigd in de Verenigingsraad (VR). Deze VR, die jaarlijks in het voorjaar wordt gehouden, is de plaats waar beleidsvoorstellen worden ingebracht en waar over het beleid wordt gestemd.

De gemeenschappelijke interesse van de leden, amateurs én professionals, betreft het experimenteren met radiocommunicatie. Dit gebeurt zowel op individuele basis als in groepsverband. Er wordt veel geëxperimenteerd met antennes, elektronika en het decoderen van digitale signalen, dat momenteel erg populair is. Expedities naar weinig toegankelijke plekken op aarde stellen hoge eisen aan de apparatuur en kennis van de deelnemende zendamateurs. Voor luisteramateurs is er het 'Back To The Future'- project, waarin radio-ontvangst zonder externe toevoer van energie centraal staat. Veel afdelingen verzorgen zelfbouwactiviteiten en meetdagen, maar ook cursussen die opleiden voor het zendexamen. Meer informatie op de landelijke VERON website

Lid worden?

Aanmelden als lid van de VERON afdeling Wageningen gaat middels het invullen van dit formulier op de landelijke VERON website. Geef tijdens het aanmelden aan lid te worden van de afdeling Wageningen A43.

Neem contact op met de secretaris Fred Verburgh PA0FVH voor eventuele vragen omtrent de afdeling en het lidmaatschap.

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com